U Somboru, 30. marta 2019. godine u sali SK FIGURA, ulica Banatska 30, u vremenu od 14:00 – 19:00, održan je prvi licencni seminar za trenere Aerobne gimnastike. Seminar je bio obavezan za sve trenere Aerobne gimnastike a mogli su se prijaviti i drugi treneri registrovani u GSS koji bi želeli da započnu sa radom u Aerobnoj gimnastici.

Teoretski i praktični deo realizovali su Larisa Porobić, koordinatorka za Aerobnu gimnastiku GSS i Radomir Radulović (GK Gaudium NS+), uz koje je za organizacioni deo bila zadužena i Dragana Pezelj (SK Figura). Seminaru su prisustvovale i Ines Brbaklić i Eva Korolija, treneri SC SOKO iz Sombora.
Tema seminara bila je Kompozicija takmičarske vežbe u aerobnoj gimnastici, podeljena u više segmenata: osnovni sadržaj (AMP sekvence), elementi težina, akrobatski elementi, prelazi, veze, podrške i interakcije.
Praktični deo kao i prikaz nove obavezne vežbe za C program, prezentovale su takmičarke GK Gaudium NS+: Ivana Brzak (senior A program), Tijana Rudek (senior A program) i Isidora Svitlica (senior A program, student 4. godine fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu). Akcenat je u najvećem delu dat na praktični rad, uz aktivno učešće trenera i takmičara klubova SC SOKO i SK FIGURA iz Sombora i GK Gaudium NS+ iz Novog Sada.

Kategorije: gssnovosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Design by Modern Web Ideas