Međunarodna gimnastička federacija (FIG) u saradnji sa Gimnastičkim savezom Srbije organizovao je seminar za Gimnastiku za sve (GfA) namenjen gimnastičkim savezima kojima je poznat koncept GfA, ali ne učestvuju na međunarodnim aktivnostima.

Gimnastika za sve (GfA) je netakmičarski vid gimnastike. I disciplina i koncept, Gimnastika za sve je osnova za sve discipline gimnastike, fizički pokret i sportske aktivnosti, i nudi svet mogućnosti kretanja koje su pogodne za sve polove, starosne grupe, sposobnosti i kulturno poreklo. Gimnastika za sve aktivnosti doprinose ličnom zdravlju, fitnesu i ukupnom blagostanju.

Njegova sveobuhvatna filozofija – „Zabava, fitnes, osnove i prijateljstvo“ – bila je blizu srca osnivača FIG-a Nikolasa Kuperusa u 19. veku. Njegove aktivnosti danas – gimnastika sa ili bez rekvizita,  gimnastika i plesni elementi sa gimnastikom za sve – mogu se prikazati kroz performanse (kao što je Svetska Gimnaestrada i World Gym for Life Challenge).

Gimnastika za sve nudi estetska iskustva u pokretu za učesnike i gledaoce, pružajući mogućnost da se fokusiraju na stavke koje su od posebnog interesa u nacionalnom i kulturnom kontekstu.

Kurs se održao u Novom Sadu, u Hotelu “Park”, od 28. februara do 3. marta 2019. godine. Na kursu je učestvovao ukupno 20 osoba iz 13 zemalja iz Evrope i Afrike: Belorusija, Bugarska, Egipat, Estonija, Gruzija, Grčka, Italija, Letonija, Litvanija, Poljska, Rumunija, Slovačka i Srbija.

Kurs su vodili članovi FIG Tehničkog komiteta za GfA:

1. gospođa Monika SISKOVA iz Slovačke, Potpredsednica FIG Tehničkog komiteta za GfA

2. gospodin Araki TATSUO iz Japana, član FIG Tehničkog komiteta za GfA

Objavu o održanom kursu na FIG zvaničnoj internet prezentaciji možete pročitati na linku: http://www.gymnastics.sport/site/news/displaynews.php?idNews=2390

Objavu „Dnevnika“ o održanom kursu možete pročitati na linku: https://www.dnevnik.rs/sport/ostali-sportovi/odrzan-fig-seminar-gimnastike-za-sve-u-novom-sadu-05-03-2019

Kategorije: novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Design by Modern Web Ideas